top of page
10025 IMG_0348_edited.jpg
10025 IMG_0348_edited.jpg

Jääsiideri – meidän jääviinimme

Jääpisarat jotka muuttuvat kullaksi
Palkittu jääsiideri – Kulta 2025 Swiss Cider Awards -kilpailussa!

​

Käsityönä valmistettu jääviini, joka on tehty 100 % suomalaisista omenoista ja luonnollisessa kylmyydessä Pohjanmaalla. Saatavilla tilaltamme ja ravintoloista.

JÄÄVIINI

Teppon 23.JPEG
Bure 24.JPEG
Fari 24.JPEG
Isstjälk 24.JPEG
Mässkär 24.JPEG
Soon to come.JPEG
Sold Out.JPEG
Frostglöd 25.JPEG

Liselundin Jääsiideri

Liselunds Cider perustettiin vuonna 2022 Maria ja Anders Wingrenin toimesta, ja se sijaitsee samannimisellä tilalla.


Ainutlaatuisen terroirin ansiosta, jossa heidän omenansa kasvavat, he pyrkivät luomaan poikkeuksellisen jääsiiderin. Kylmät talvet ja kesän valo luovat ainutlaatuisia omenoita eksklusiiviseen jääviiniin, jota kutsutaan jääsiideriksi.

​

Ensimmäinen vuosikerta, "Fari 22", julkaistiin syksyllä 2023, ja toinen vuosikerta 23 tuli myyntiin neljässä eri vivahteessa marraskuussa 2024. Uusin vuosikerta 24 on nyt saatavilla useissa eri vivahteissa.

 

Liselunds Cider on ainutlaatuinen Suomessa, koska he kasvattavat, puristavat ja jäädyttävät omat omenansa tilalla luonnollisessa kylmässä, mikä varmistaa tuotteiden luonnollisen ja autenttisen maun.

Yritys yhdistää perinteisen käsityön innovatiivisiin menetelmiin luodakseen korkealaatuisia tuotteita.

​

Jääsiiderimme on valmistettu 100 % suomalaisista omenoista. Mehu on saanut jäätyä luonnollisessa kylmyydessä, sulaa hitaasti ja muodostua makeaksi ja maukkaaksi jääviiniksi.

Jääviini valmistetaan puristamalla omenat ja jäädyttämällä mehu. Kun omenamehu sulaa, vesi erottuu sokerista, mikä tuottaa korkeamman sokeripitoisuuden ja makeamman mehun. Tämä tiivistetty mehu voidaan sitten käyttää käymiseen jääviiniksi, jääsiideriksi, luoden omenoista valmistetun jääviinin. Omenoista valmistettu jääviini on herkullinen ja ainutlaatuinen juoma, joka sopii täydellisesti jälkiruokaviiniksi, aperitiiviksi, alkupalaksi, tai nautittavaksi sellaisenaan.

​

Käsityösiiderimme käy pitkään viileässä lämpötilassa,jotta siideriin saadaan enemmän luonnetta. Haluamme antaa erilaisten omenien makujen kehittyä ja tuoda täyden arominsa jääsiideriin.

​

Olemme ylpeitä siitä, että isciderimme on saatavilla seuraavilla ravintoloilla:

​

- Station 23, Pietarsaari. https://www.station23.fi/

​

- 1 h+k, Vaasa. https://www.1hk.fi/sv/

- Restaurant FRÖJ, Vaasa. https://restaurantfroj.com/

- Restaurant HEJM, Vaasa. https://restauranthejm.com/sv/

- Svenska klubben, Helsinki. https://www.svenskaklubben-helsinki.fi/

​

- Nokka Helsinki. https://nokkahelsinki.fi/

​

- Le Ankka, Helsinki. https://www.leankka.fi/


- Hunurijärvi Resort, Härmä. https://hunurijarvi.fi/ 

​

- Restaurant Kekäle, Levi design hotel, Levi. https://kekale.levihotelspa.fi/

​

- King Crab House, Levi. https://www.kingcrabhouse.fi/

​

- Nivunki village, Muonio. https://nivunkivillage.com/

​

- Restaurant Gaissa, Santa’s hotels Santa Claus, Rovaniemi, Rovaniemi. https://santashotels.fi/lappiravintola-gaissa/

​

- Restaurant Arctic Eye, Santa’s Igloos Arctic Circle. https://santashotels.fi/en/restaurant-arctic-eye/

​

- Arctic Restaurant, Rovaniemi. https://arcticrestaurant.fi/

​

- Monte Rosa, Rovaniemi. https://www.monterosa.fi/

​

- Gustav Kitchen & Bar, Rovaniemi. https://www.gustavkitchenbar.fi/

​

- Kukkolaforsen, Haparanda. Ruotsi. https://www.kukkolaforsen.se/

​

- Juthbacka Herrgård, Uusikaarlepyy. https://www.juthbacka.fi/fi/

​

​- Wasaline, Laiva Vaasan ja Uumajan välillä. https://www.wasaline.com/fi/ruoka-ja-juoma/

​​

​​

bottom of page