

Iscider - vårt Isvin
Isdroppar som blir till guld
​Prisbelönt iscider – Guld 2025 vid Swiss Cider Awards!
Ett hantverksmässigt framställt Isvin av 100 % finländska äpplen och naturlig kyla i Österbotten. Säljs från vår gård och på restauranger.
ISVIN
Restauranger och öppen gårdsförsäljning enligt överrenskommelse.
Täppon 23
Platsen, ängen där dimman alltid ligger lågt har fått färga vår Iscider. En smak av guld i balans mellan sötma och syra.
Alk. Vol 10 %
Årgång 2023
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
​​Prisbelönt iscider – Guld 2025 vid Swiss Cider Awards!
Bure 24
Fatlagrad iscider som legat på Bourbon ekfat. Färgen är underbart klar, smak av kola, vanilj och en touch av eken.
Alk. Vol 10 %
Årgång 2024
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på bourbon Ekfat
Pris 34 euro
​Prisbelönt iscider – Guld 2025 vid Swiss Cider Awards!
Fari 24
En äkta iscider som långsamt jäst på ståltank. Den naturliga sötman möter en livlig syra i perfekt harmoni.
Alk. Vol 10 %
Årgång 202
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
Öjskata 24
Detta isvinhar fått vila på ekfat där den gradvis tagit upp ekens karaktär. Den lena sötman möter toner av vanilj, karamell och rostade nötter.
Alk. Vol 10 %
Årgång 2024
Serverings temp 4-16 grader eller upvärmd
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
_JPEG.jpeg)



Isstjälk
Frysta äpplen i samspel med rabarber har skapat denna unika iscider. Den naturliga sötman från äpplena möter rabarberns friska syra och subtila strävhet i en finstämd balans.
Alk. Vol 10 %
Årgång 2024
Serverings temp 4-6 grader
Lagrad på ståltank
Pris 36 euro​​
Mässkär 24
Ett isvin gjort med den sällsynta Rancio-metoden. Resultatet är en djup och komplex iscider med toner av torkad frukt, mörk karamell och en hint av citrus. Solmogna och verkligen unik.
Alk. Vol 10 %
Årgång 2024
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på glas Damejeanne
Pris 36 euro​​
Grisselören 24
En äkta iscider tillverkad enbart på äpplen från Österbotten. En färg av klaraste bärnsten, en smak av äpplen, söt med tydligt inslag av syra
Alk. Vol 10 %
Restsocker 128 gram
Årgång 2024
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
Frostglöd 24
En glögg framställd på iscidern Täppon kryddad med apelsin, anis,
vanilj och nejlika.
​
Alk. Vol 10 %
Årgång 2024
Serverings temp 4-8 grader eller upvärmd
Lagrad på ståltank
Pris 34 euro

FROSTED APPLE - EN BLEND
Frosted Apple
Ett hantverksmässigt
framställt isvin av
100 % finländska äpplen
och naturlig kyla
i Österbotten
​​​
Alk. Vol 12 %
Restsocker 94 gram
Årgång 2023
Lagrad på ståltank
​0.5 liter
Serveras gärna med is eller i 4-10 grader.
Pris 26 euro
Frosted Apple Barrel
Ett hantverksmässigt
framställt isvin av
100 % finländska äpplen
och naturlig kyla
i Österbotten
​
Alk. Vol 12 %
Restsocker 94 gram
Årgång 2023
​Lagrad på Ekfat
0,5 liter
Serveras gärna med is eller i 4-10 grader.
Pris 26 euro


HANTVERSCIDER
LOPPAN 23
Hantverkscider av solmogna äpplen från Kust-Österbotten. Pressad och jäst på Liselunds Gård – där landsbygdens frukter blir till en torr, levande cider med själ och hjärta.
Serveras väl kyld – gärna med is, en citronskiva och en sked farinsocker för en extra twist.
​
Alk. Vol 8%
Restsocker 1 gram
Årgång 2023
Serveras kall eller med is
0.5 liter
Pris 7,50euro
SKRAVELN 23
Hantverkscider med själ från Österbotten – skapad av äpplen, päron och vindruvskal. Frisk, fruktig och full av karaktär – här står Åkerö-äpplet i centrum och bjuder på en cider med både elegans och livlig smak. Tillsammans med friska bubblor och lätt syra blir det här en cider som både charmar och piggar upp.
​
Alk. Vol 8 %
Restsocker 1 gram
Årgång 2023
Serveras sval eller kall
0.75 liter
Pris 15 euro
TORSÖN 24
Österbottens ljusa somrar och den friska havsluften ger liv åt denna unika cider, skapad av äpplen, vildapel och prydnadsäpplen från landsbygden. Allt pressat, jäst och buteljerat med kärlek på Liselunds Gård i Socklot.
​
Alk. Vol 8 %
Restsocker 1 gram
Årgång 2024
Serveras sval eller kall
0.75 liter
Pris 15 euro
HÖURAN 23
Född ur Österbottens sommar – där solkyssta äpplen möter jordgubbens syrliga smak. En cider med hjärta av frukt och doft av minnen. 50 % jordgubbar och 50 % äpplen.
Serveras väl kyld - med eller utan is.
​
Alk. Vol 8 %
Restsocker 1 gram
Årgång 2023
Serveras kall eller med is
0.75 liter
Pris 15 euro




Liselunds Iscider
Liselunds Cider grundades 2022 av Maria och Anders Wingren och har sin bas på gården med samma namn. Med en unik terroir där de odlar sina äpplen, strävar de efter att skapa en exceptionell iscider. Men iskalla vintrar och sommarens ljus skapas unika äpplen för det exklusiva Isvinet som har namnet iscider.
​
Den första årgången, "Fari 22", släpptes hösten 2023, och den andra årgången 23 kom ut i 4 olika nyanser till försäljning i november 2024. Senaste årgång 24 finns nu till salu i flera olika nyanser.
​
Liselunds Cider är unika i Finland genom att odla, pressa och frysa sina egna äpplen på gården och i naturlig kyla, vilket säkerställer en naturlig och autentisk smak i våra produkter.
​
Företaget kombinerar traditionellt hantverk med innovativa metoder för att skapa produkter av högsta kvalitet.
Våran Iscider är gjord på finlandska äpplen. Musten har fått frysa i naturligkyla, tina långsamt och formas till ett sött och smakligt isvin.
​​
Isvin görs genom att pressa äpplen och sedan frysa musten. När äppelmusten tinar, separeras vattnet från sockret, vilket ger en högre koncentration av socker och därmed en sötare must. Denna koncentrerade must kan sedan jäsa till ett isvin, en iscider, för att skapa isvin gjort på äpplen. Isvin gjort på äpplen är en läcker och unik dryck som är perfekt att servera som dessertvin, till en förrätt, starter, som en aperitif eller bara njuta av som sådan.
​
Vår hantverkscider låter vi jäsa länge i sval temperatur, för att få fram en högre karaktär i cidern. Vi vill låta smakerna från de olika äpplena utvecklas och ge sin fulla arom till Iscidern
​
​
Vi är stolta över att vår iscider finns på följande restauranger:
​
- Station 23, Jakobstad. https://www.station23.fi/
- 1 h+k, Vasa. https://www.1hk.fi/sv/
- Restaurant FRÖJ, Vasa. https://restaurantfroj.com/
- Restaurant HEJM, Vasa. https://restauranthejm.com/sv/
- Svenska klubben, Helsingfors. https://www.svenskaklubben-helsinki.fi/
​
- Nokka, Helsingfors. https://nokkahelsinki.fi/
- Le Ankka, Helsingfors. https://www.leankka.fi/
- Hunurijärvi Resort, Härmä. https://hunurijarvi.fi/
​
- Restaurant Kekäle, Levi design hotell, Levi. https://kekale.levihotelspa.fi/
​
- King Crab House, Levi. https://www.kingcrabhouse.fi/
​
- Nivunki village, Muonio. https://nivunkivillage.com/
​
- Restaurant Gaissa, Santa’s hotels Santa Claus, Rovaniemi. https://santashotels.fi/en/lappish-restaurant-gaissa/
​
- Restaurant Arctic Eye, Santa’s Igloos Arctic Circle, Rovaniemi. https://santashotels.fi/en/restaurant-arctic-eye/
​​
- Arctic Restaurant, Rovaniemi. https://arcticrestaurant.fi/
​
- Monte Rosa, Rovaniemi. https://www.monterosa.fi/
​
- Gustav Kitchen & Bar, Rovaniemi. https://www.gustavkitchenbar.fi/
​
- Kukkolaforsen, Haparanda. Sverige. https://www.kukkolaforsen.se/
​
- Juthbacka Herrgård, Nykarleby. https://www.juthbacka.fi/
​​
- Wasaline. Fartyg mellan Vasa och Umeå. https://www.wasaline.com/mat-och-dryck/
​
​
​