Iscider - vårt Isvin
Droppar som blir till guld
Ett hantverksmässigt framställt Isvin av 100 % finländska äpplen och naturlig kyla i Österbotten. Säljs från vår gård och på restauranger.
Fyra nyanser av Iscider 23
Täppon
Platsen, ängen där dimman alltid ligger lågt har fått färga vår Iscider. En smak av guld i balans mellan sötma och syra.
Alk. Vol 10 %
Restsocker 128 gram
Årgång 2023
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
Bure
Fatlagrad Iscider som legat på Bourbon ekfat. Färgen är underbart klar, smak av kola, vanilj och en touch av eken.
Alk. Vol 12 %
Restsocker 122 gram
Årgång 2023
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på Ekfat
Pris 34 euro
Grisselören
En äkta iscider tillverkad enbart på äpplen från Österbotten. En färg av klaraste bärnsten, en smak av äpplen, söt med tydligt inslag av syra
Alk. Vol 10 %
Restsocker 128 gram
Årgång 2023
Serverings temp 12-16 grader
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
Frostglöd
En glögg framställd på Iscidern Täppon kryddad med apelsin, anis,
vanilj och nejlika.
Alk. Vol 10 %
Restsocker 128 gram
Årgång 2023
Serverings temp 4-16 grader eller upvärmd
Lagrad på ståltank
Pris 31 euro
Liselunds Iscider
Liselunds Cider grundades 2022 av Maria och Anders Wingren och har sin bas på gården med samma namn. Med en unik terroir där de odlar sina äpplen, strävar de efter att skapa en exceptionell Iscider. Men iskalla vintrar och sommarens ljus skapas unika äpplen för det exklusiva Isvinet som har namnet Iscider.
Den första årgången, "Fari 22", släpptes hösten 2023, och den andra årgång 24 kom ut i 4 olika nyanser till försäljning i november 2024. Liselunds Cider är unika i Finland genom att odla, pressa och frysa sina egna äpplen på gården och i naturlig kyla, vilket säkerställer en naturlig och autentisk smak i våra produkter.
Företaget kombinerar traditionellt hantverk med innovativa metoder för att skapa produkter av högsta kvalitet.
Våran Iscider är gjord på finlandska äpplen. Musten har fått frysa i naturligkyla, tina långsamt och formas till ett sött och smakligt isvin.
Isvin görs genom att pressa äpplen och sedan frysa musten. När äppelmusten tinar, separeras vattnet från sockret, vilket ger en högre koncentration av socker och därmed en sötare must. Denna koncentrerade must kan sedan jäsa till ett isvin, en iscider, för att skapa isvin gjort på äpplen. Isvin gjort på äpplen är en läcker och unik dryck som är perfekt att servera som dessertvin, som en aperitif eller bara njuta av som sådan.
Vår hantverkscider låter vi jäsa länge i sval temperatur, för att få fram en högre karaktär i cidern. Vi vill låta smakerna från de olika äpplena utvecklas och ge sin fulla arom till Iscidern
Vi är stolta över att våran Iscider fnns på följande restauranger:
- Station 23, Jakobstad
- Restaurant FRÖJ, Vasa
- Restaurant HEJM, Vasa
- Svenska klubben, Helsingfors